Uroš Bregar sa rukometašicama (MN Press)
Uroš Bregar sa rukometašicama (MN Press)

Bregar skenirao Poljakinje: Visoke su, krupne, dobro trče polukontre

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 13:13

Prva utakmica rukometašica na Svetskom prvenstvu u Španiji igra se u petak od 20 časova i 30 minuta

Baza rukometašica Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji je Valensija. Naše devojke su u sredu doputovale, a danas su imale priliku i da malo prošetaju i osete sunčane zrake. Za neke ekipe je takmičenje već počelo, a za srpski tim će sudije znak za start dati u petak od 20 časova i 30 minuta (RTS, Arena sport). Prvi protivnik je Poljska, drugi Kamerun, a treći Rusija.

Prve utiske iz Španije je za sajt Saveza podelio selektor Uroš Bregar, koji ne može da bude sasvim spokojan jer ne zna da li će dve važne karike biti spremne za prvi susret na prvenstvu.

Izabrane vesti

"U Srbiji smo imali dva kontrolna meča protiv Severne Makedonije, kako bih video ko je u kakvoj takmičarskoj formi. Sinoć smo ovde u Španiji imali prvi trening. Još je pod znakom pitanja nastup Jovane Kovačević i Kristine Liščević. Uradićemo još neke kontrolne testove za njih i onda ćemo napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu", rekao je Uroš Bregar.

Zbog kadrovskih problema, naknadno je pozovao i Aleksandru Vukajlović, pa je u Španiju otputovalo 19 devojaka.

"Dobro je da izgledamo kao kolektiv, to je veoma bitno, a ja kao trener više volim radnu atmosferu. Svekupna atmosfera na ovim pripremama je baš pozitivna, kako i treba da izgleda i idemo sa dobrom energijom u utakmicu sa Poljskom. Njihova ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo sutra da obratimo posebnu pažnju".

Pred izabranice je Bregar postavio jasne zahteve.

"Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još puno zadataka. Mislim da nas sutra očekuje baš dobra utakmica", podvukao je selektor Srbije.

RASPORED RUKOMETAŠICA NA SP

3. decembar

20.30: Srbija - Poljska

5. decembar

20.30: Srbija - Kamerun

7. decembar

20.30: Rusija - Srbija

*u drugu fazu prolaze tri najbolja tima


tagovi

Uroš BregarRukometašice SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara